Välkommen


KOLLA GÄRNA MENYN INNAN DU BOKAR!

FLERA RÄTTER MÅSTE BESTÄLLAS I FÖRVÄG OCH KAN GÄLLA MINIMUM AV PERSONER. ÖNSKEMÅLEN KAN SEDAN LÄGGAS I DIN BOKNING!

DESSA VILLKOR FRAMGÅR AV MENYN!

Vi erbjuder många spännande rätter från Brasilien. Våra öppettider är 16:30 - 22:00 alla dagar utom söndagar, måndagar & tisdagar

Vi har fullständiga rättigheter!

Vi lagar alltid maten med färska råvaror. Vår mat, alltid hemlagad, och med kärlek, erbjuder en rad ”Salgados” (brasilianska tapas) och en meny med spännande Brasilianska varma och kalla rätter.

Slutligen har vi den bästa ”Caipirinha” utanför Brasilien, drinken som får dig att i tanken uppleva Brasilien, värmen, samban och fotbollen.

Självklart är många av våra viner inkl. "husets vin" brasilianska. Kom och upplev med förvåning vilka fantastiska viner Brasilien har.Du kan också njuta av den älskade drycken "Guarana"

HUSETS DRINK

CAIPIRINHA

En himmelskt god och fräsch drink som du kan njuta av hos oss och drömma dig bort till BRASILIEN!


Caipirinha" är en klassisk brasiliansk        drink som görs på "Cachaca",sockerrörs-

brännvin, eller som brasilianarna föredrar   att kalla spriten; "Pinga". Den framställs   av färskpressad saft från sockerrör.        

"Cachaca" är ursprungsbetecknad från       Brasilien. "Caipirinha" kommer från        ordet "caipiro" som betyder bonde eller lantbo, varför drinken på svenska kanske  kan översättas till "Bonddryck". Orsaken till namnet är förmodligen att "Cachaca"   och "Caipirinha" var något som bara        dracks av den fattigare befolkningen.       

 Idag   är "Caipirinha" eller                     "Caipifruta" (gjord på passionsfrukt,        ananas, jordgubbar etc.) en drink som      avnjutes av de flesta samhälls-klasser och inte minst turister, även om det fortsätter att vara en dominerande dryck bland den fattigare befolkningen.                           

MATKULTUR

Det brasilianska köket är ett av de mest exotiska och varierade i hela världen

Brasilien har växt fram under flera århundraden till att bli ett mångkulturellt land med människor från hela världen. Mellan 1570 och 1888 kom över 3 miljoner afrikaner till Brasilien som slavar och framväxten av det brasiliansk-portugisiska köket tog sin början. Brasiliens självständighet 1822 öppnade landet för invandring från hela världen – först från Tyskland, sedan Schweiz, Italien, Spanien, Japan och Mellanöstern. Miljoner fann ett nytt hem i detta enorma land och gradvis kom nya vanor, nya ingredienser och olika tillagningsmetoder som lämnade sina ursprungliga kulinariska rötter och blev brasilianska.v denna anledning har världens femte största land idag ett av världens mest inspirerande, spännande och exotiska kök.


Exotiskt och varierande

På grund av Brasiliens storlek och mångfald är det nästan omöjligt att beskriva det som ett land. Detta enorma land sträcker sig över flera klimatzoner och är ett av de mest skiftande jordbruksländerna med en frodighet och bördighet som knappt något annat land i världen kan mäta sig med.